בניית פרגולה בגינה או מרפסת היא ללא ספק חיונית, הרי לבל נשכח כי בימי הקיץ החמים השמש יוקדת בחוזקה ולא מאפשרת לדיירי הבית לשבת בחצר ללא שום פתרון הצללה. מבין מגוון פתרונות ההצללה הקיימים בשוק למרפסות שמש ולגינות פרטיות, פרגולות הן הפתרונות הנפוצים ביותר, כיוון שמדובר בפתרון הצללה בעל יתרונות רבים.
הבחירה במבנה הצללה של פרגולות עץ הינה מהווה בחירה להקים מבנה קבע אשר דורש קבלת היתרי בנייה מרשויות מקומיות או מעיריות. אך חשוב לציין כי תהליך זה לא עורך זמן רב וברוב המקרים הרשויות המקומיות ועיריות מאשרות לבעלי בתים להתקין פרגולה, אך בתנאים מסוימים אותם יש להכיר מראש. על מנת לבצע את התהליך בצורה מהירה, עליכם להכין את המסמכים הרלוונטיים, להגיש את הבקשה ולאחר מכן להזמין בעלי מקצוע שיבנו עבורכם פרגולה יפיפייה המתאימה לעיצוב ביתכם.
התנאים לקבלת היתר לבניית פרגולה
בשנת 2003 הוסדר החוק בעניין בניית פרגולה ובכל נושא האישורים הדרושים לבנייתה. על פי החוק, פרגולה נקראת "מצללה" והיא למעשה מבנה ללא קירות שתפקידה לשמש כהצללה. לכן, עליה להיות נתמכת על עמודים, תקרתה חייבת להיות כמשטח הצללה מישורי, והמרווחים בין החלקים האטומים שלה חייבים להיות מחולקים באופן שווה שניהם ולהוות לפחות 40% ממנה. למעשה, ההגדרה אומרת שעליה לשמש למטרת הצללה בלבד ולא כמעיין מבנה.
התנאים הם:
אסור לפרגולה לשנות אלמנטים של שלד הבניין או לחלופין לפגוע במערכות הבניין או בבטיחותו.
טרם בניית הפרגולה יש לבדוק אם יש הגבלות כל שהן ברשות המקומית לבנות פרגולה, כמו – גודל הפרגולה, סוג החומר ממנו היא מיוצרת ועוד.
יש צורך לקבל אישור משכנים במידה ומדובר בבניין משותף. במידה והיא נבנית על גג, הגודל שלה לא יהיה יותר גדול יותר משליש מגודל הגג או 10 מטרים ריבועים, וזאת לפי הגדול מבניהם. במידה ומדובר בחצר בית מגורים, על הפרגולה להיות עד 15 מטרים בגודלה, או עד חמישית מגודל החצר. בלבד שהשטח הנתון לא יעלה על 50 מטר.
אם הפרגולה עולה על שטח של 20 מ"ר, יש לקבל אישור ממהנדס על עיגון הפרגולה ויציבותה ולשלוח אותו למועצה המקומית תוך 45 יום מביצוע העבודה.