אם אתם לא ממש מבינים מהי החשיבות שיש בבדיקה של בדק בית, הדוגמה הכי טובה תהיה המחשה של ליקויי בנייה נפוצים. מדובר על ליקויי בנייה המתגלים כמעט בכל דירה חדשה. אז מהם הליקויים? המשיכו בקריאת המאמר.
בניית ממ"ד לא תקינה
מאז שהופעלו התקנות החדשות המחייבות בניית ממ"ד בכל דירה חדשה, התגלו לא מעט ליקויים בתהליך. ליקויים כאלה יכולים להיות אי תקינות של מלבן דלת הממ"ד וצירי הממ"ד. כאשר אלו לא מותקנים כמו שצריך, דלת הממ"ד לא תוכל להיסגר כמו שצריך. מעבר לכך, עוד התגלה בכל מיני בדיקות בדק בית שבצירים של דלת הממ"ד, היו חסרים שיבות ופין מרכזי וכמו כן, לא הותקנו גרילים חיצוניים לפתחי האוורור. ליקויים כאלה עשויים לסכן את בטיחות המשתמשים בחדר הממ"ד במצב של רעידות אדמה ופעולות טרור המתבטאות בהפגזה של רקטות או טילים.
רטיבות בקירות
ליקוי נפוץ ומאוד בעייתי קשור לתופעה של רטיבות בדירות. ניתן לראות זאת בעיקר לאחר בנייה של דירות חדשות. אם הרטיבות לא תטופל בזמן, היא עשויה לפגוע בשלד של המבנה. בזכות בדק בית, מבוצעת בדיקה יסודית ומקצועית לכל הקירות בדירה. כאשר מהנדס בדק בית מאתר את כל המקומות בהם יש רטיבות הוא כותב חוות דעת מקצועית לקבלן ומבקש ממנו לתקן את הרטיבות בהקדם, לפני שייגרם נזק משמעותי למבנה.
ריצוף חוץ לא תקין
אם רכשתם דירה עם מרפסת, עליכם להיות מודעים לכך שהריצוף חייב להיות בשיפוע לכיוון פתחי הניקוז. מדוע? זאת על מנת שמי הגשמים לא יישארו לכם במרפסת כשלוליות וכך למעשה הם יוכלו להתנקז החוצה. במהלך בדיקת בדק בית, הנושא של השיפועים נבדק ולרוב מתגלה שהריצוף לא כלל שיפועים ובהתאם לכך כאשר ירדו גשמים, עשויות להיווצר שלוליות. את חוות הדעת בנושא הריצוף, מהנדס בדק הבית מעביר גם כן לקבלן לצורך תיקון.
עבודות טיח לא מקצועיות
לרוב הקבלנים ממהרים בהשלמת עבודות הגמר ולכן גם עבודות הטיח לא מבוצעות בצורה טובה. אם תזמינו בדק בית, המהנדס יאתר ליקויים הקשורים לעבודות אלה כמו, שקעים בקירות גבס, שריטות בקירות גבס וצבע לא עקבי.
בניית מטבח בצורה לקויה
המטבח הוא הלב של הבית. יכולים להיות בו לא מעט ליקויים בהם, דלתות מטבח שלא מותאמות כמו שצריך, הרכבה לא תקינה של כיור המטבח ועוד. כאשר יגיע מהנדס מטעם חברת בדק הבית הוא יכתוב בצורה מסודרת את כל הליקויים שיש במטבח. אותם ליקויים אמורים להיות מתוקנים על ידי הקבלן כמה שיותר מהר, על מנת שלא ייגרם נזק נוסף.
תקלות התקנה של כלים סניטריים
קיימות כל מיני תקנות בנייה הקשורות לכלים סניטריים. יש להתייחס אליהן בכובד ראש והקבלן והצוות שלו צריכים לעמוד בהן בהצלחה. בפועל, בדרך כלל מתגלים כל מיני ליקויים כמו, שריטות ושאריות של פסולת בכלים הסניטריים המותקנים בחדרי השירותים והאמבטיה. אותם ליקויים, עשויים לפגוע במשתמשים. לכן, יש לקבל חוות דעת מסודרת ממהנדס בדק הבית על המצב של הכלים הסניטריים.